LABORATORIOTUTKIMUKSET

Klinikalla on oma laboratoriolaitteisto, joka mahdollistaa veriarvojen määrittämisen heti käynnin yhteydessä.

Hevosklinikan laboratoriolaitteilla pystymme saman päivän aikana tekemään hematologiset tutkimukset, eli määrittämään perusverenkuvan (punasoluarvot, tulehdusarvot). Teemme myös kliinisen kemian tutkimuksia, voimme määrittää esimerkiksi lihasarvot, maksa- ja munuaisarvot sekä elektrolyytit. Myös varsojen vasta-ainetesti ja tulehdusarvo SAA:n mittaus valmistuvat nopeasti paikan päällä. Akuuteissa tapauksissa laitteistomme analysoi pikaisesti myös esimerkiksi nivel- tai vatsaontelonestenäytteen, jolloin oikea hoito päästään aloittamaan heti.

Toimimme yhteistyössä useiden kotimaisten ja ulkomaisten lähetelaboratorioiden kanssa. Heille toimitamme näytteet esimerkiksi allergiatestejä, bakteeriviljelyjä tai hormonimäärityksiä varten. Erilaiset kudoksista otettavat koepalat toimitamme patologieläinlääkärin tutkittavaksi.

Hengitystietutkimuksen yhteydessä otettavista trakealima- ja keuhkohuuhdenäytteistä voimme laskea soluerittelyn klinikalla ja lähettää bakteeriviljelynäytteen tarvittaessa yhteistyölaboratorioomme. Siitoshevosilta vaaditut CEM- ja EVA-tutkimukset järjestyvät myös meidän kauttamme.

Teemme myös lantanäytteen madonmunatutkimukset paikan päällä klinikalla. Otathan meihin yhteyttä etukäteen, jos olet tuomassa isompaa erää lantanäytteitä tutkittavaksi.

Teemme myös lantanäytetutkimukset paikan päällä klinikalla. Otathan meihin yhteyttä etukäteen, jos olet tuomassa isompaa erää lantanäytteitä tutkittavaksi.