HENKILÖSTÖ

Eveliina Teponoja
Eläinlääkärin avustaja

Eve on aloittanut työt klinikalla vuonna 2009. Ennen tätä hän on valmentanut ja hoitanut ravihevosia vuosien ajan, Suomen lisäksi Saksassa ja Italiassa.

Even ensimmäinen oma hevonen tosin oli ratsu, mutta ravihevosiin hän siirtyi ollessaan hevosenhoitajakoulun aikaan työharjoittelussa ravitallilla.

Nykyisin Even vapaa-ajasta suuren osan vie omien nuorten yleisurheiluharrastus ja urheiluseuran toimintaan osallistuminen. Kotoa löytyy kaksi kissaa- Pablo ja Pixy.

Nina-Maria Nurmikolu
Eläinlääkärin avustaja

Nirppu on valmistunut hevosenhoitajaksi vuonna 2001. Valmistumisensa jälkeen hän ehti työskennellä monipuolisesti sekä ravi- että ratsutalleilla ennen aloittamistaan klinikalla vuonna 2006. Välissä hän on ehtinyt äitiyslomailemaan kahteen kertaan, ensin tyttärestään Annista ja viimeksi pojastaan Eelistä.

Nirpulla on ravurista ratsuksi siirtynyt hevonen nimeltään Simo sekä koirat Lilli ja Tiina.

Hanna Mustamo
Klinikkaeläinhoitaja

Hanna tuli töihin klinikalle lokakuussa 2010. Sitä ennen ravihevosten kanssa työskennelleellä Hannalla on taskussaan myös kuljetusalan tutkinto. Työ hevosten parissa on kuljettanut hänet paitsi ympäri Suomea, myös meren taakse USA:han ja Kanadaan.

Täydestä sydämestään työlleen omistautuva Hanna ei tällä hetkellä omista omaa hevosta. Vapaa-aikanaan hän harrastaa hevosten lisäksi lenkkeilyä.

Jani Tapiainen
Klinikkaeläinhoitaja

Jani on aloittanut työnsä klinikalla työharjoittelulla vuonna 2012. Harjoittelun jälkeen hän jäi taloon kesätöihin ja siirtyi sittemmin vakituiseksi.

Janin kotona on aina ollut hevosia, joten innostus hevosiin on alkanut jo lapsena. Jani opiskelikin hevosista itselleen ammatin Osaran maaseutuoppilaitoksessa, josta hän valmistui hevosyrittäjäksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt myös lomittajana sekä opiskeluaikanaan ravitallilla Italiassa.

Teivon ravipäivinä Janin löytää erittäin suurella todennäköisyydellä rataeläinlääkärin avustajan paikalta. Lisäksi hän ajaa toisinaan kilpaa ja kotoa löytyy kaksi lämminveristä ravihevosta.

Maria Raikunen
Eläinlääkärin avustaja

Maria on aloittanut työnsä klinikalla 2012. Hän on valmistunut Ypäjältä hevosenhoitajaksi vuonna 2003. Valmistuttuaan hän on ollut töissä sekä tallityöntekijänä että tallimestarina.

Marian hevonen on  Irish Cob-ruuna Sami. Myös Marian kaksostyttäret jatkavat hevosharrastusta äitinsä jalanjäljissä.

Piia Kantoluoto
Eläinlääkärin avustaja

Piia aloitti klinikalla vuonna 2011. Hänellä on takanaan pitkä ja monipuolinen ura ravihevosten parissa. Taskussa on esimerkiksi vuoden hevosenhoitajan titteli derbyvoittaja Ribauden hoitajana sekä oppilasmeetingin voitto ja kaksi voittoa Solvallassa ajalta jolloin hän ajoi myös itse kilpaa.

Hevosalan koulutuksen Piia kertoo käyneensä lähinnä kantapään kautta, lukuun ottamatta hevosmetsurin opintoja.

Ravit ovat Piialle edelleen rakas harrastus ja tallissa kasvaa kevään 2020 ravurivarsa.

Margot Schlesier
Klinikkaeläinhoitaja
Margot on suorittanut Kaustisella ravihevosiin suuntautuvan hevosenhoitajan tutkinnon, hevosharrasteohjaahan ja hevosklinikka-avustajan tutkinnot. Opintoihinsa liittyen Margot olikin klinikalla työharjoittelussa, minkä jälkeen hän jäi vielä kesätöihin. Sittemmin Margot on työskennellyt Ypäjällä pariinkin otteeseen, kunnes saimme hänet takaisin meille Teivoon syksyllä 2020.

 Margot  kävi jo aivan pikkutyttönä naapurissa hoitamassa hevosia ja päätti jo tuolloin, että hevoset ovat ”se juttu” hänen elämässään. Margot on aiemmin ollut töissä sekä ratsu-  että ravitalleilla. Hän on ehtinyt tehdä lisäksi monenlaisia töitä myös hevoshommien ulkopuolella – monesti jopa useampaa työtä samanaikaisesti.

Kotona Margotilla on tätä nykyä pari treenattavaa ravuria ja poni sekä lemmikkihevonen.

Sirpa Ahonen
Klinikkamanageri

Sirpa eli Sipe on aloittanut työt klinikalla helmikuussa 2019.

Ratsastuksen Sipe on aloittanut 8-vuotiaana ja hevosia hän on hoitanut siitä lähtien. Lukion jälkeen tie vei ravitallille Ruotsiin. Sipe on työskennellyt ravitalleilla myös Italiassa, Ranskassa ja USA:ssa.

Klinikkaeläinhoitajannäyttötutkinnon Sipe suoritti Tampereen Hevosklinikalla 2017. Heti vuoden 2018 alussa hän suoritti näyttötutkinnon myös pieneläimillä. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli pieneläinklinikalla ennen kuin saimme hänet palaamaan takaisin Tampereen Hevosklinikalle.

Vapaa-aikana Sipe harrastaa Nando koiran kanssa ulkoilua. Lisäksi harrastuksiin kuuluu matkustelu paikkoihin, joissa voi vaeltaa luonnossa.

Maria Paulaniemi
Eläinlääkärin avustaja

Maria on työskennellyt hevosklinikan potilastoimistossa tammikuusta 2017 alkaen.

Lapsesta asti ratsastusta harrastanut Maria on koulutukseltaan hevostalouden agrologi (AMK) ja hoitanut hevosia myös mm. päivystävässä hevossairaalassa, täysihoitotalleilla Suomessa sekä kilpatallilla Ruotsissa.

Marian arki kuluu kokopäiväisesti hevosten parissa. Oma hevonen on nuori FWB-ratsu ja lemmikin virkaa toimittaa reipas shetlanninponi. Lomalla Maria reissaa mieluiten kaukomaille luontoretkille ja sukeltamaan.

 

 

Anna-Maaria Kukkonen
Eläinlääkärin avustaja

Anna-Maaria tutummin Annukka  aloitti eläinlääkärin avustajan työt Tampereen Hevosklinikalla lokakuussa 2021.

Annukka aloitti ratsastuksen jo lapsena. Noin 11 vuotiaana Annukka löysi itsensä ravitallilta ja siinä samassa heräsi innostus ravureihin ja raviurheiluun.

Annukka valmistui Ypäjältä hevosenhoitajaksi vuonna 2003. Sen jälkeen Annukka lähti töihin ravitallille Italiaan.  Työskentely Italiassa kesti kahdeksan vuotta, minkä jälkeen Annukka muutti ravitallille Normandiaan Ranskaan.

Annukka on opiskellut Italian kieltä  Helsingin Yliopistossa. Opinnot poikivat  kandin paperit. Hevoset kuitenkin vetivät aina vaan puoleensa ja kotimaassa Annukka on ehtinyt tehdä töitä mm. Ravitalli Tuomas Korvenojalla ja EL Trottersilla. Viimeisen vuoden Annukka on työskennellyt Ruotsissa Stall Kolgjinilla. Vapaa-ajalla Annukka tykkää liikkua ja lenkkeillä. Omaa hevosta ei tällä hetkellä ole, mutta sekin on haaveissa tulevaisuudessa.
Miia Eskelinen

Eläinlääkärin avustaja

Miia Eskelinen on valmistunut eläintenhoitajaksi Ahlmanin maaseutuoppilaitoksesta keväällä 2023. Miia oli Tampereen hevosklinikalla jo työharjoittelussa opintoihinsa liittyen. Lokakuun 2023 alusta hän aloitti meillä työt eläinlääkärin avustajana.

Oulusta lähtöisin olevan Miian hevosharrastus alkoi ratsastustunneilla. Sittemmin Tampereelle muuton jälkeen myös ravihevoset ja Teivo ovat tulleet tutuiksi. Miia työskentelee viikonloppuisin Teivon tallinmäellä. Raviurheilu vetää puoleensa ja Miian haaveissa onkin osuus kimpparavurista. Toki hän käy edelleen myös ratsastustunneilla Niihamassa.

Miia kutsuu itseään koti-ihmiseksi. Vapaa-ajalla hän mielellään lukee kirjoja. Tuoreen aviopuolison kanssa yhteistä ajanvietettä tarjoaa penkkiurheilu

Leena Lehtinen
Sosiaalinen Media
Leenan taustalta löytyy sekä ratsastus- että raviharrastusta. Leena aloitti työt Tampereen Hevosklinikalla jo vuonna 1990. Väliin mahtui kuuden vuoden ”luova tauko”, jonka jälkeen hän palasi eläinlääkärin avustajaksi vuonna 2004. Tämä pesti jatkui syksyyn 2019 saakka.
Syksystä 2020 lähtien Leena on hoitanut klinikan sosiaalisen median (instagram ja facebook) julkaisutoimintaa. Klinikan seinäkalenterit ovat myös Leenan kuvittamia.
Nykyään päivät kuluvat enimmäkseen piirustus- ja maalaustöiden parissa. Luonto on Leenan sydäntä lähellä, ja Lili-koiran ja kameran kanssa suunnataan usein metsään tai rantapoluille.