HENKILÖSTÖ

Eveliina Teponoja-Lahtinen
Eläinlääkärin avustaja

Eve on aloittanut työt klinikalla vuonna 2009. Ennen tätä hän on valmentanut ja hoitanut ravihevosia vuosien ajan, Suomen lisäksi Saksassa ja Italiassa.

Even ensimmäinen oma hevonen tosin oli ratsu, mutta ravihevosiin hän siirtyi ollessaan hevosenhoitajakoulun aikaan työharjoittelussa ravitallilla.

Nykyisin Even vapaa-ajasta suuren osan vie omien nuorten yleisurheiluharrastus ja urheiluseuran toimintaan osallistuminen. Kotoa löytyy kaksi kissaa- Pablo ja Pixy.

Nina-Maria Nurmikolu
Eläinlääkärin avustaja

Nirppu on valmistunut hevosenhoitajaksi vuonna 2001. Valmistumisensa jälkeen hän ehti työskennellä monipuolisesti sekä ravi- että ratsutalleilla ennen aloittamistaan klinikalla vuonna 2006. Välissä hän on ehtinyt äitiyslomailemaan kahteen kertaan, ensin tyttärestään Annista ja viimeksi pojastaan Eelistä.

Nirpulla on ravurista ratsuksi siirtynyt hevonen nimeltään Simo sekä koirat Lilli ja Tiina.

Kati Keskinen
Eläinlääkärin avustaja

Kati aloitti klinikalla vuodenvaihteessa 2012. Hän on omien sanojensa mukaan ratsastanut ”aina” sekä touhunnut nuorempana myös aktiivisesti ravihevosten kanssa.

Kati on valmistunut ratsastuksenohjaajaksi Ypäjältä vuonna 2007 ja työskennellyt aiemmin ratsastuskouluilla Kemiössä ja Pirkanmaalla. Työkokemusta on ehtinyt kertyä myös Ruotsista.

Varsinkin kesäisin Katiin voi törmätä melkein missä tahansa päin Suomea kenttäratsastuskilpailuissa ja –valmennuksissa. Mukana kulkee vaihtelevasti jokin Katin kahdesta ratsusta sekä vakiona koira Mauno.

Jani Tapiainen
Eläinlääkärin avustaja

Jani on aloittanut työnsä klinikalla työharjoittelulla vuonna 2012. Harjoittelun jälkeen hän jäi taloon kesätöihin ja siirtyi sittemmin vakituiseksi.

Janin kotona on aina ollut hevosia, joten innostus hevosiin on alkanut jo lapsena. Jani opiskelikin hevosista itselleen ammatin Osaran maaseutuoppilaitoksessa, josta hän valmistui hevosyrittäjäksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt myös lomittajana sekä opiskeluaikanaan ravitallilla Italiassa.

Teivon ravipäivinä Janin löytää erittäin suurella todennäköisyydellä rataeläinlääkärin avustajan paikalta. Lisäksi hän ajaa toisinaan kilpaa ja kotoa löytyy kaksi lämminveristä ravihevosta.

Maria Raikunen
Eläinlääkärin avustaja

Maria on valmistunut Ypäjältä hevosenhoitajaksi vuonna 2003. Valmistuttuaan hän on ollut töissä sekä tallityöntekijänä että tallimestarina.

Marian hevonen on  Irish Cob-ruuna Sami. Myös Marian kaksostyttäret jatkavat hevosharrastusta äitinsä jalanjäljissä.

Piia Kantoluoto
Eläinlääkärin avustaja

Piia aloitti klinikalla vuonna 2011. Hänellä on takanaan pitkä ja monipuolinen ura ravihevosten parissa. Taskussa on esimerkiksi vuoden hevosenhoitajan titteli derbyvoittaja Ribauden hoitajana sekä oppilasmeetingin voitto ja kaksi voittoa Solvallassa ajalta jolloin hän ajoi myös itse kilpaa.

Hevosalan koulutuksen Piia kertoo käyneensä lähinnä kantapään kautta, lukuun ottamatta hevosmetsurin opintoja.

Omaa hevosta Piialla ei tällä hetkellä ole, mutta ravit ovat hänelle edelleen rakas harrastus.

Hanna Mustamo
Eläinlääkärin avustaja

Hanna tuli töihin klinikalle lokakuussa 2010. Sitä ennen ravihevosten kanssa työskennelleellä Hannalla on taskussaan myös kuljetusalan tutkinto. Työ hevosten parissa on kuljettanut hänet paitsi ympäri Suomea, myös meren taakse USA:han ja Kanadaan.

Täydestä sydämestään työlleen omistautuva Hanna ei tällä hetkellä omista omaa hevosta. Vapaa-aikanaan hän harrastaa hevosten lisäksi lenkkeilyä.

Sirpa Ahonen
Eläinlääkärin avustaja

Sirpa eli Sipe on aloittanut työt klinikalla helmikuussa 2019.

Ratsastuksen Sipe on aloittanut 8-vuotiaana ja hevosia hän on hoitanut siitä lähtien. Lukion jälkeen tie vei ravitallille Ruotsiin. Sipe on työskennellyt ravitalleilla myös Italiassa, Ranskassa ja USA:ssa.

Klinikkaeläinhoitajannäyttötutkinnon Sipe suoritti Tampereen Hevosklinikalla 2017. Heti vuoden 2018 alussa hän suoritti näyttötutkinnon myös pieneläimillä. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli pieneläinklinikalla ennen kuin saimme hänet palaamaan takaisin Tampereen Hevosklinikalle.

Vapaa-aikana Sipe harrastaa Nando koiran kanssa ulkoilua. Lisäksi harrastuksiin kuuluu matkustelu paikkoihin, joissa voi vaeltaa luonnossa.

Margot Schlesier
Eläinlääkärin avustaja

Margot on toiminut ratsu-ja ravihevosten parissa pienestä pitäen.

Alunperin Margot tuli klinikalle suorittamaan klinikka-avustajan harjoittelua vuonna 2018 opiskellessaan Hevosenhoitaja koulutusta Kaustisilla. Harjoittelun jälkeen Margot jäi klinikalle kesätöihin. Tämän jälkeen hän toimi Ypäjän Hevosopiston ravitallissa tallityönohjaajana opettaen nuoria hevosia sekä opiskelijoita. Klinikalle Margot palasi marraskuussa 2019.

Vapaa-aikana Margot harrastaa hevosurheilua. Omia hevosia on yksi- ravihevonen lempinimeltään Possu.

 

Maria Paulaniemi
Eläinlääkärin avustaja

Maria on työskennellyt hevosklinikan potilastoimistossa tammikuusta 2017 alkaen.

Lapsesta asti ratsastusta harrastanut Maria on koulutukseltaan hevostalouden agrologi (AMK) ja hoitanut hevosia myös mm. päivystävässä hevossairaalassa, täysihoitotalleilla Suomessa sekä kilpatallilla Ruotsissa.

Maria arki kuluu täysipäiväisesti hevosten parissa. Kouluratsastuksessa oppimestarina toimii herrasmiesruuna Tikru ja koiranvirkaa toimittaa shetlanninponi Onni. Loma-aikoina hän katoaa useimmiten kaukomaille luontoretkille ja sukeltamaan.

Miia Uitti
Klinikkamanageri

Miia on aloittanut työt klinikalla marraskuussa 2018. Ennen tätä hän on työskennellyt IT-alalla ja teknologiateollisuudessa sekä ratsastuksenopettajana Pirkanmaalla ja Uudellamaalla.

Koulutukseltaan Miia on liiketalouden tradenomi sekä ratsastuksenopettaja.

Hevosharrastuksen Miia on aloittanut 80-luvun alkuvuosina ja edelleen rakkaana harrastuksena on esteratsastus. Nykyään kilpailuja kierretään harvoin, sillä vapaa-aika menee pääasiassa lasten ehdoilla. Oman Kassu hevosen lisäksi kotoa löytyy russeli nimeltä Sissi.