HENKILÖSTÖ

Eveliina Teponoja
Eläinlääkärin avustaja

Eve on aloittanut työt klinikalla vuonna 2009. Ennen tätä hän on valmentanut ja hoitanut ravihevosia vuosien ajan, Suomen lisäksi Saksassa ja Italiassa.

Even ensimmäinen oma hevonen tosin oli ratsu, mutta ravihevosiin hän siirtyi ollessaan hevosenhoitajakoulun aikaan työharjoittelussa ravitallilla.

Nykyisin Even vapaa-ajasta suuren osan vie omien nuorten yleisurheiluharrastus ja urheiluseuran toimintaan osallistuminen. Kotoa löytyy kaksi kissaa- Pablo ja Pixy.

Nina-Maria Nurmikolu
Eläinlääkärin avustaja

Nirppu on valmistunut hevosenhoitajaksi vuonna 2001. Valmistumisensa jälkeen hän ehti työskennellä monipuolisesti sekä ravi- että ratsutalleilla ennen aloittamistaan klinikalla vuonna 2006. Välissä hän on ehtinyt äitiyslomailemaan kahteen kertaan, ensin tyttärestään Annista ja viimeksi pojastaan Eelistä.

Nirpulla on ravurista ratsuksi siirtynyt hevonen nimeltään Simo sekä koirat Lilli ja Tiina.

Kati Keskinen
Eläinlääkärin avustaja
Kati aloitti työt klinikalla vuodenvaihteessa 2012.
Hän on valmistunut ratsastuksenohjaajaksi Ypäjältä vuonna 2007 ja työskennellyt aiemmin ratsastuskouluilla Kemiössä ja Pirkanmaalla. Työkokemusta on ehtinyt kertyä myös Ruotsista.
Katin löytää klinikalta lähes poikkeuksetta tiistai-iltavuorosta Kimmon kanssa!
Katin sydän sykkii erityisesti kenttäratsastukselle ja tällä hetkellä omia kilpahevosia on kaksi. Näiden hurmureiden lisäksi laumaan kuuluu luonnollisesti myös Mauno Koiranen
Vapaa-ajanongelmat Kati on minimoinut tekemällä reissuja hevosten kanssa ympäri Suomen kisojen ja treenien merkeissä. Lisäksi hän opettaa edelleen sekä omia että ratsastuskouluoppilaita viikottain ja ratsastaa pääsääntöisesti nuoria hevosia omiensa lisäksi
Jani Tapiainen
Eläinlääkärin avustaja

Jani on aloittanut työnsä klinikalla työharjoittelulla vuonna 2012. Harjoittelun jälkeen hän jäi taloon kesätöihin ja siirtyi sittemmin vakituiseksi.

Janin kotona on aina ollut hevosia, joten innostus hevosiin on alkanut jo lapsena. Jani opiskelikin hevosista itselleen ammatin Osaran maaseutuoppilaitoksessa, josta hän valmistui hevosyrittäjäksi vuonna 2012. Hän on työskennellyt myös lomittajana sekä opiskeluaikanaan ravitallilla Italiassa.

Teivon ravipäivinä Janin löytää erittäin suurella todennäköisyydellä rataeläinlääkärin avustajan paikalta. Lisäksi hän ajaa toisinaan kilpaa ja kotoa löytyy kaksi lämminveristä ravihevosta.

Maria Raikunen
Eläinlääkärin avustaja

Maria on aloittanut työnsä klinikalla 2012. Hän on valmistunut Ypäjältä hevosenhoitajaksi vuonna 2003. Valmistuttuaan hän on ollut töissä sekä tallityöntekijänä että tallimestarina.

Marian hevonen on  Irish Cob-ruuna Sami. Myös Marian kaksostyttäret jatkavat hevosharrastusta äitinsä jalanjäljissä.

Piia Kantoluoto
Eläinlääkärin avustaja

Piia aloitti klinikalla vuonna 2011. Hänellä on takanaan pitkä ja monipuolinen ura ravihevosten parissa. Taskussa on esimerkiksi vuoden hevosenhoitajan titteli derbyvoittaja Ribauden hoitajana sekä oppilasmeetingin voitto ja kaksi voittoa Solvallassa ajalta jolloin hän ajoi myös itse kilpaa.

Hevosalan koulutuksen Piia kertoo käyneensä lähinnä kantapään kautta, lukuun ottamatta hevosmetsurin opintoja.

Ravit ovat Piialle edelleen rakas harrastus ja tallissa kasvaa kevään 2020 ravurivarsa.

Hanna Mustamo
Eläinlääkärin avustaja

Hanna tuli töihin klinikalle lokakuussa 2010. Sitä ennen ravihevosten kanssa työskennelleellä Hannalla on taskussaan myös kuljetusalan tutkinto. Työ hevosten parissa on kuljettanut hänet paitsi ympäri Suomea, myös meren taakse USA:han ja Kanadaan.

Täydestä sydämestään työlleen omistautuva Hanna ei tällä hetkellä omista omaa hevosta. Vapaa-aikanaan hän harrastaa hevosten lisäksi lenkkeilyä.

Sirpa Ahonen
Eläinlääkärin avustaja

Sirpa eli Sipe on aloittanut työt klinikalla helmikuussa 2019.

Ratsastuksen Sipe on aloittanut 8-vuotiaana ja hevosia hän on hoitanut siitä lähtien. Lukion jälkeen tie vei ravitallille Ruotsiin. Sipe on työskennellyt ravitalleilla myös Italiassa, Ranskassa ja USA:ssa.

Klinikkaeläinhoitajannäyttötutkinnon Sipe suoritti Tampereen Hevosklinikalla 2017. Heti vuoden 2018 alussa hän suoritti näyttötutkinnon myös pieneläimillä. Valmistumisensa jälkeen hän työskenteli pieneläinklinikalla ennen kuin saimme hänet palaamaan takaisin Tampereen Hevosklinikalle.

Vapaa-aikana Sipe harrastaa Nando koiran kanssa ulkoilua. Lisäksi harrastuksiin kuuluu matkustelu paikkoihin, joissa voi vaeltaa luonnossa.

Maria Paulaniemi
Eläinlääkärin avustaja

Maria on työskennellyt hevosklinikan potilastoimistossa tammikuusta 2017 alkaen.

Lapsesta asti ratsastusta harrastanut Maria on koulutukseltaan hevostalouden agrologi (AMK) ja hoitanut hevosia myös mm. päivystävässä hevossairaalassa, täysihoitotalleilla Suomessa sekä kilpatallilla Ruotsissa.

Marian arki kuluu kokopäiväisesti hevosten parissa. Vapaa-ajalla hän opettelee kouluratsastusta vanhemman oppimestarihevosensa kanssa, minkä lisäksi kotona kasvaa nuori puoliverinen ratsunalku ja lemmikin virkaa toimittaa reipas shetlanninponi. Lomalla Maria reissaa mieluiten kaukomaille luontoretkille ja sukeltamaan.

 

Katri Tyrkkö
Oppisopimusopiskelija

Katri hakeutui Tampereen Hevosklinikalle kesällä 2021 tavoitteenaan valmistua klinikkaeläinhoitajaksi vuonna 2023. Katri onkin klinikan ensimmäinen oppisopimusopiskelija. Tampereen hevosklinikan lisäksi hänen oppisopimuskoulutuksestaan vastaa Pirkanmaan Pieneläinklinikka.

Katri on valmistunut keväällä 2019 Osaran maaseutuoppilaitoksesta maaseutuyrittäjäksi, hevostenhoitoon erikoistuneena.

Katrin hevosharrastus on lähtenyt liikkeelle ratsastuskoulusta. Sittemmin Katri on kiinnostunut myös raviurheilusta.

Kotoa Katrilta löytyy oma New forest poni sekä sen seuraksi tullut ylläpito poni.  Vapaa-aika Katrilta kuluu yleensä hevosia hoidellen ja muita maatilan töitä tehden.

Miia Uitti
Klinikkamanageri

Miia aloitti työskentelyn klinikalla vuonna 2018. Koulutukseltaan hän on liiketalouden tradenomi ja ennen klinikalla aloittamistaan hän työskenteli IT-alalla ja teknologiateollisuudessa 10 vuoden ajan.

Hevoset ovat kuuluneet Miian elämään aina. Ratsastus-ja hevostenhoitoharrastus alkoi kunnolla vuonna -85.  Alkuvuosien lajina oli kenttäratsastus ja lajin innoittamana Miia vietti vuodet 1993-1995 Englannissa metsästyshevosiin erikoistuneella tallilla ratsastaen, kilpaillen ja hoitaen.

Lukion jälkeen Miia valmistui ratsastuksenopettajaksi Ypäjältä. Ratsastuksenopettajana hän työskenteli Pirkanmaalla ja Uudellamaalla useiden vuosien ajan. 2000 luvun alussa lajiksi vaihtui esteratsastus, jossa Miia kilpailee edelleen omalla hevosellaan, aina töiden, omien lasten ja ajan salliessa.

 

Margot Schlesier
Eläinlääkärin avustaja