ELÄINLÄÄKÄRIT

Kristiina Ertola
Eläinlääkäri

Kristiina on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingissä vuonna 1988 ja työskennellyt klinikalla valmistumisestaan asti, suurimman osan ajasta klinikan osaomistajana. Päivittäisen potilastyöskentelyn rinnalla hän toimii myös klinikan toimitusjohtajana. Kristiina on myös kilpailueläinlääkärinä Teivon raveissa.

Ennen eläinlääkäriopintoja hevoset ja raviradat tulivat tutuiksi Tuomo Mäkelän tallilla työskennellessä. Raviharrastus on jatkunut omien hevosten kanssa; valmentajan, ohjastajan ja kasvattajan roolit on kaikki kokeiltu. Kahden ratsastavan tyttären myötä ratsastus tuli vahvasti perheen kuvioihin ja viime vuosina myös este- ja kenttäkisat ovat tulleet tutuiksi. Hevosvahvuudessa onkin nykyään sekä ratsuja että ravureita. Myös raviurheilun järjestötyö on ollut pitkään aktiivista Teivon raviradan ja Suomen Hippoksen eri tehtävissä.

Jukka Houttu
Eläinlääkäri

Jukka valmistui eläinlääkäriksi Helsingin Eläinlääketieteellisestä Korkeakoulusta vuonna 1976, jonka jälkeen hän oli vuoden Ruotsissa erikoistumassa hevosiin. Vuonna hän perusti 1977 Tampereen uuden raviradan yhteyteen hevosklinikan, jonka toiminta vuosien saatossa laajeni, ja joka toimii nyt uusissa tiloissa nimellä Tampereen Hevosklinikka.

Alun perin Jukasta piti tulla kunnaneläinlääkäri, joka harrastaa hevosia, mutta toisin kuitenkin kävi. Jukan opiskeluaikana hevosurheilun suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Hyvin nopeasti kävi selävksi, että vain hevosiin keskittymälläkin voi saada elantonsa. Tämän jälkeen elämänuran valinta oli helppo.

Jukka on hevoslääketieteen uranuurtaja, jonka erityisosaamisalaa ovat nivelten tähystysleikkaukset. Viime vuodet Jukka onkin keskittynyt pelkästään kirurgiaan ja ottaa klinikalla vastaan vain leikkauspotilaita.

Kaikenlainen kunto- ja kestävyysurheilu, kuten hiihto, suunnistus ja pyöräily, on ollut keskeinen osa Jukan harrastuksia koko elämän ajan.

Kimmo Elfving
Eläinlääkäri

Kimmo on valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2000 ja tuli Tampereen Hevosklinikan kolmanneksi osakkaaksi vuonna 2009. Työt hän tosin oli aloittanut klinikalla jo vuonna 2002, työskenneltyään sitä ennen monilla klinikoilla Suomessa. Kimmo on myös  kartuttanut osaamistaan useilla kymmenillä ulkomaille, pääosin Yhdysvaltoihin, suuntautuneilla opintomatkoillaan. Työssään Kimmon erityisosaamisalueena ja mielenkiinnon kohteena on hevosten ortopedinen kirurgia. Myös ravihevosten suorituskykyongelmien tutkimus kuuluu mielenkiinnon kohteisiin.

Kimmon vapaa-aika kuluu perheen parissa sekä omia ravihevosia hoitaen ja treenaten.  Hän seuraa myös aktiivisesti raviurheilua.

Meeri Rantanen
Eläinlääkäri

Meeri on valmistunut eläinlääkäriksi Tartosta vuonna 2012. Jo opiskeluaikanaan Meeri työskenteli Tampereen Hevosklinikalla kesäisin avustajana ja valmistuttuaan myös jonkin aikaa eläinlääkärinä. Myöhemmin hän oli hetken töissä Hankasalmen kunnassa, jonka jälkeen päätyi eläinlääkäriksi Laukaan hevosklinikalle. Takaisin Teivoon Meeri on palannut alkuvuodesta 2017.

Tällä hetkellä Meeri suorittaa ISELP-sertifikaattia sekä suomalaista hevosten erikoiseläinlääkärin tutkintoa. Erityisiksi kiinnostuksen kohteikseen työssään hän nimeää ortopedian, kuvantamisen ja kirurgian.

Hevoskärpänen puri Meeriä jo alle kouluikäisenä, kun hän pääsi ajamaan ja ratsastamaan serkkunsa suomenhevosella, ja kiinnostus hevosiin on pysynyt mukana siitä asti.
Hevoset veivät Meerin myös Keski-Eurooppaan, kun hän lähti lukion jälkeen Saksaan, töihin Stall Gaihede Ruegheimerin kouluratsastustallille hevosenhoitajaksi ja ratsastajaksi. Ennen eläinlääkäriopintojaan Meeri opiskeli myös hevoshierojaksi.

Vapaa-aikanaan Meeri harrastaa edelleen aktiivisesti ratsastusta. Lisäksi Meerille on alkujaan Teivossa vietettyjen kesien myötä tarttunut kiinnostus raviurheilua kohtaan. Hevosten lisäksi Meerin koira unkarinvizsla Bemmi pitää hänet liikkeessä.

Tanja Pehkonen
Eläinlääkäri

Tanja valmistui eläinlääkäriksi Kööpenhaminassa vuonna 2007. Valmistumisensa jälkeen Tanja työskenteli ensin 4 vuotta Ruotsin kenttämaajoukkueen eläinlääkärin Staffan Lidbeckin klinikalla ja sen jälkeen Hallands Djursjukhusissa. Vuonna 2012 Tanja siirtyi töihin Tampereen Hevosklinikalle. Tanja on perehtynyt myös hevoskirurgiaan Jukan opissa.

Tanjalla on vahva kokemus ratsuhevosista, juniorivuodet kuluivat Suomessa kilpaillen koulu- ja kenttäratsastuksessa. Vuonna 1999 kiinnostus kenttäratsastukseen vei Tanjan Ruotsiin Piia Pantsun hevosenhoitajaksi. Tanja toimi Flyingessä myös nuorten hevosten kouluttajana ja ratsuttajana. Myös ravihevoset ovat tulleet tutuiksi ensin Ruotsissa eläinlääkärinä toimiessa ja sittemmin Teivossa.

Inka Tuominen
Eläinlääkäri

Inka on opiskellut Virossa Tartossa ja valmistunut eläinlääkäriksi vuonna 2014. Valmistumisen jälkeen Inka on työskennellyt kunnaneläinlääkärin sijaisena ja Orimattilan hevosklinikalla. Vuosina 2015-2016 Inka työskenteli jatkokoulutettavana eläinlääkärinä Helsingin Yliopistollisessa hevossairaalassa. Sairaalatyön lisäksi Inka on tehnyt kiertävää hevospraktiikkaa ja toiminut kilpailueläinlääkärinä ravi-, ratsastus- ja valjakkoklipailuissa. Parhaillaan Inka suorittaa hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkintoa.

Työssään Inkaa kiinnostavat erityisesti urheiluhevosten ennaltaehkäisevä terveydenhuolto, valmennusfysiologia ja hammashuollot.

Vapaa-ajallaan Inka seuraa aktiivisesti hevosurheilua, erityisesti raveja, sekä lenkkeilee. Omaa hevosta Inkalla ei tällä hetkellä ole, mutta Raineri-koira kulkee mukana, usein myös töissä.

Laura Luoto
Eläinlääkäri

Laura on valmistunut eläinlääkäriksi Helsingistä 2007. Valmistumisensa jälkeen hän on työskennellyt useilla eri hevosklinikoilla sekä Suomessa että Ruotsissa. Laura on työskennellyt myös Tampereen Hevosklinikalla pari vuotta ennen muuttoa Ruotsiin.

Vuodesta 2012 Laura työskenteli Bergsåkerin hevosklinikalla Ruotsissa, jossa praktiikka oli painottunut ontumatutkimuksiin ja suorituskykyongelmiin. Lisäksi hän toimi kilpailueläinlääkärinä raveissa.

Laura on suorittanut hevossairauksien erikoiseläinlääkärin tutkinnon Ruotsissa 2013.

Hänen erityisiä ammatillisia mielenkiinnon kohteitaan ovat ontumatutkimukset ja hammassairaudet. Tällä hetkellä hän syventää osaamistaan näillä alueilla suorittamalla kansainvälistä ortopediaan syventävää ISELP- tutkintoa ja ruotsalaista hevosten hammassairauksien erikoistumistutkintoa työn ohessa.

Vaapa-aika Lauralla kuluu perheen parissa