Klinikan röntgen on ahkerassa käytössä. Päivittäin kuvia otetaan n. 50-200 kpl. Käytössämme on nykyaikainen suoradigilaitteisto, joka yhdessä kokeneiden ja taitavien kuvaajien kanssa varmistaa laadukkaat kuvat. Kalustoon kuuluu kiinteiden laitteiden lisäksi kaksi kannettavaa laitteistoa, jotka mahdollistavat kuvaukset myös tallikäynnillä.
Kuvien määrä hevosta kohden riippuu tutkimuksesta. Joskus riittää 1-2 kuvaa halutusta kohteesta, kun taas esimerkiksi ratsujen ostotarkastuksiin voi raajojen nivelten lisäksi sisältyä myös kaularangan ja selän kuvaukset. Yleisimpiä kuvauksia ovat ontumatutkimukseen liittyvät kuvaukset, varsojen irtopalakuvaukset sekä hiekkakertymien ja hampaiden kuvaukset.
Päivittäin röntgeniä pyörittää yksi työntekijä. Hoitajien röntgenvuorot kiertävät ja yleensä kullekin hoitajalle tulee yksi röntgenpäivä viikossa.
Työntekijöiden säteilyannoksia seurataan jatkuvasti dosimetreillä, jotka lähetetään Säteilyturvakeskukseen luettavaksi. Samoin STUK valvoo säännöllisesti röntgenlaitteiden kuntoa. Kuvausten aikana käytetään suojaessua ja -käsineitä sekä kilpirauhassuojaa.
Klinikan käytäntönä on, että hevosen mukana röntgenissä on hevosen omistaja/hoitaja, jonka tehtävänä on pidellä rtg-kasettia kuvauksen ajan klinikan hoitajan ohjeiden mukaan. Hoitaja asettelee kameran paikoilleen, minkä jälkeen hän poistuu tilasta kuvan ottamisen ajaksi ja laukaisee kameran varsinaisen röntgenhuoneen ulkopuolelta. Jos kuvattava hevonen ei voi seistä riimusta kiinnitettynä, tarvitaan toinen henkilö pitelemään sitä paikoillaan. Röntgenissä on ikäraja 18 vuotta. Myöskään raskaana olevat naiset eivät saa osallistua kuvaukseen.
Harvoja poikkeuksia lukuunottamatta hevonen rauhoitetaan röntgenkuvausta varten. Äänille herkälle hevoselle voidaan laittaa pumpulia korviin tai korvahuput. Tällä pyritään varmistamaan, että kuvaustapahtuma olisi mahdollisimman turvallinen potilaalle ja ihmisille sekä laitteistolle. Rauhoitettu hevonen pysyy myös varmemmin liikkumatta kuvauksen ajan, jolloin kuvista tulee laadukkaita ja turhilta uusintakuvauksilta vältytään.